Pages

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Rakkaudesta se hevonenkin potkii

kangas käpysen


Tietoa ja taitoa erilaisista tekstiileistä on kertynyt vuosien varrella melkoinen määrä, joten miksi pitää kynttilää vakan alla, kun sitä voi jakaa myös muidenkin iloksi. Jokaisessa tekniikassa löytyy aivan varmasti kokeneempia ja asiantuntevampia tekijöitä, mutta uskallanpa väittää, että monipuolisuudessa ja lajikirjossa, mitä kaikkea onkaan tullut vuosien varrella kokeiltua ja opeteltua, ollaan varsin pitkällä. Ja uutta kokeillaan ja opetellaan varmasti hautaan saakka. 

Kangaskarkkia painottuu nimensä mukaisesti tekstiileihin, mutta välillä jalansijaa saavat myös puolison intohimon kohde – puu. Eikä käsitöistä innostuva ja uuden oppimista rakastava pysty olemaan kajoamatta välillä myös muihin materiaaleihin.

Tehdyt työt vastaavat yleensä johonkin arjen tarpeeseen. En halua täyttää kaappejani turhakkeilla, enkä kannustaa siihen muitakaan. Sen sijaan haluan panostaa arjen estetiikkaan, käytännöllisyyttä unohtamatta.

Kahden käsityöläisen perheessä usein ensimmäinen ajatus on, voisiko sen tehdä itse... Toinen yleinen on, löytääkö sen käytettynä. Kangaskarkkia ei tarkoitakaan vain uuden valmistusta, vaan myös vanhan kierrättämistä, korjaamista sekä todellisten tekstiili- ym. aarteiden etsimistä.

Tervetuloa lukemaan!


P.s. Tiedetään, kahden sananlaskun änkeäminen yhteen postaukseen hipoo ehkä hyvän maun rajoja, mutta tulipahan tehtyä.

Kuvan kankaat on ostettu Käpysestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti