Pages

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Hellehattu taaperolle

hattu, lierihattu, lastenvaatteet

Onneksi on valmiskaavoja. On ihan luksusta, kun voi ottaa lastenvaatteiden pohjaksi valmiit kaavat ja halutessaan muokata malleja oman näköisiksi. Mittaamiseksi riittää vaikka pelkkä päänympärys ja sovitus hoituu parissa sekunnissa eli juurikin siinä ajassa minkä pieni lapsi jaksaa olla paikoillaan. Suurella kiitollisuudella kajautan siis kolme hurraa-huutoa hänelle, joka on nämäkin kaavat alun perin piirtänyt!

Kuten edellisestä ehkä jo selvisikin, käytin siis hellehatun valmistuksessa valmista Ottobren lierihatun kaavaa. Hatun kupu on täysin kaavan mukainen, samoin korvaläpät ja solmimisnauhat. Lierin tein sen sijaan useasta lomittaisesta kappaleesta. Alkuperäisenä visiona olivat kukan terälehdet. Maksimaalista aurinkosuojaa tavoitellen kappaleita tuli kuitenkin vain neljä, joten ei hatusta taida saada kukkaa mieleensä parhaalla tahdollakaan. Takalieri on kappaleista suurin, suojaten niskaa palamiselta. Etulieri on toiseksi suurin, muodostaen lipan kasvojen suojaksi.

hattu, lierihattu, lastenvaatteet

Hellehatun kankaan löysin nettikirppikseltä. Kankaan kuvioiden koko sopi täydellisesti pienistä palasista koostuvaan hattuun, eikä poutapilvi-aihekaan ollut yhtään hullumpi. Kangas oli tosin niin laskeutuvaa, että tukikangasta tarvittiin tuplasti ohjeeseen verrattuna.

Muuten lopputulos on juuri eikä melkein, mutta solmimisnauhat korvaisin kyllä seuraavassa hatussa nepparilla suljettavalla kiinnitysremmillä. Nauhat aukeavat helposti ja ovat jatkuvasti vähän tiellä. Saapa nähdä, ehkä tämäkin hattu palaa siltä osin vielä työpöydälle.

hattu, lierihattu, lastenvaatteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti